Om os

Vores Historie

Den 30. marts 1915 kl. 20.30 havde Ringkjøbing Lawn-Tennis Klub – i dag kun Ringkøbing Tennisklub – sin årlige generalforsamling på Hotel Ringkjøbing.

Medlemmerne var indvarslede ved brevkort, tilsendt pr. post, samt avertissement i Dagbladet, Amtavisen og i Socialdemokraten.

Navnet var Ringkjøbing Lawn-Tennisforening. Det er formentlig den samme forening, der blot har skiftet navn. Tennis dengang og mange år fremefter var forbeholdt byens overklasse, da anskaffelsen af ketsjer og bolde var dyrt for almindelig borgere.

I 1951 tilmeldtes klubben den nyoprettede divisionsturnering og starterde i 2. division. Klubben rykkede det år ned i 3. division.

I maj 1965 holdt klubben 50 års jubilæum, som startede med indvielse af det nye klubhus. Klubhuset blev udvidet i 1970.

Ringkjøbing Turneringen så dagens lys i juli 1972. Der blev spillet ikke færre end 181 kampe på fire dage. 

I 1974 var turneringen Danmarks populæreste med deltagelse af en del udlændinge. De udenlandske spillere vandt samtlige sseniorkampe. Turneringen fortsatte mange år frem, men findes ikke i dag.

I september 1987 blev klubbens tennishal indviet, og Borgmester Knud Dalgaard-Knudsen fortog den symbolske indvielse ved at slå det første slag i hallen. Hallen bliver flittigt brugt den dag i dag.

I maj 1990 havde klubben 75 års jubilæum. Dagen blev markeret med en reception i klubhuset, hvor ca. 80 deltog i festlighederne.

Midt i 90’erne toppede klubben med at spille i 2. division, men derefter gik det lidt ned ad bakke igen.

I juni 2015 fejrede klubben sit 100 års jubilæum. En begivenhed, som blev fejret hele dagen med reception i klubhuset, afsløring af udsmykning på tennishallens gavl, mange taler og stor fest om aftenen for klubbens medlemmer.

Ringkøbing Tennisklub
Kongevejen 48A
6950 Ringkøbing

E-mail: ringkobingtennisklub@gmail.com